Heb jij ook een goed idee?

Taboes & Blues

We leven inmiddels in 2020. Toch heersen er in Nederland nog een heleboel taboes en no go’s als je het hebt over het perfecte schoonheidsideaal. Denk daarbij aan anabole steroïden, plastisch chirurgie, outgoing outfits of juist bepaalde vormen van lichaamsmodificatie, zoals vitiligo of andere aangeboren aandoeningen. De ene jongere vindt iets ongewoons super mooi, terwijl de ander het verafschuwt of iemand er zelfs mee pest. Wij, Rens, Tess, Tinka en Cheyenne willen de zogenaamde taboes van jongeren die anders zijn dan het ‘standaard schoonheidsideaal’ doorbreken en vooral bespreekbaar maken. Wij willen hen met onze podcast Taboes & Blues uit het negatieve daglicht halen en volop in het zonnetje zetten.   

Taboes & Blues is een toffe podcast waarbij muziek en uiterlijk centraal staan. In onze podcast interviewen wij interessante die uiterlijke kenmerken vertonen die in Nederland als ‘taboe’ of ‘niet normaal’ worden beschouwd. Wij brengen met prikkelenden vragen niet alleen de negatieve, maar juist ook de positieve kanten rondom deze zogenaamde taboes aan het daglicht. In onze interviews vragen wij de sprekers ook een bepaald nummer aan te dragen dat bij hen bepaalde emoties over hun ‘taboe’ naar boven brengt. Muziek maakt namelijk op verschillende manieren veel emoties bij mensen los. Juist die kwetsbaarheid en openheid is iets wat wij aan onze jonge luisteraars willen overbrengen. 

Met de podcast Taboes & Blues leren wij onzekere jongeren met de tips en persoonlijke ervaringen van onze sprekers hoe zij in het dagelijks leven beter met hun eigen onzekerheden of vooroordelen om kunnen gaan. Ook bieden we hen een ander perspectief over de volgens de maatschappij zogenaamde taboes. We willen jongeren laten inzien dat zij hun leven niet hoeven te leiden volgens de maatschappelijke norm, maar dat zij vrij zijn om zichzelf zo te uiten, zoals zij dat willen. De podcast zorgt voor een unieke kijk in het leven van individuen die er anders uitzien. Mensen, het is 2020, oordeel niet op uiterlijk! 

In onze podcast hebben wij drie sprekers te gast gehad: Sandra, Padminie en Kevin. Beluister ze hieronder!


Resultaat: podcast serie
Fase: Gerealiseerd