Heb jij ook een goed idee?

The Corona Boss Battle

Door het Coronavirus leven we momenteel in gekke tijden. Jongeren zijn stuk voor stuk verplicht thuis te blijven en dat terwijl de structuur van de dag volledig verdwenen is. Jongeren beginnen zich te vervelen, willen toch graag contact en dat is niet al te best met het Coronavirus in de lucht. Daarom is Darjien aan de slag gegaan met The Corona Boss Battle.

The Corona Boss Battle is een internationaal livestream initiatief op Twitch.tv met het doel om gamers te verenigen in het gevecht tegen COVID-19 ofwel het Coronavirus. Twitch.tv is een site waarop je mee kan kijken naar hoe andere gamen en tegenwoordig is dit best populair onder jongeren, zeker wanneer er zoveel tijd op een dag over is.

De gaming community ligt volgens Darjien een beetje in de schaduw en krijgt niet veel of zelfs geen aandacht tijdens de Corona-crisis. Met De Corona Boss Battle brengen wij die aandacht naar de gaming community en sporen wij de gaming community tegelijk aan om wat te doen voor de mensen die keihard werken tijdens deze crisis en de mensen die door deze pandemie lijden. We hebben namelijk op Twitch.tv een extensie aangemaakt van Tiltify waardoor het mogelijk is om als kijker van de streams op Twitch.tv een donatie te doen aan een goed doel. Het goede doel waar wij ons voor hebben ingezet is the United Foundations van the World Health organization. Het mooie van de Tiltify link is dat iedere gamer die link in zijn/haar omschrijving kan plakken zodat ook geld in kunnen zamelen voor het goede doel. Daarnaast hebben we tijdens het gamen ook interactie gehad met de kijkers en andere gamers over hoe om te gaan met de corona situatie en tips en tricks gegeven om de verveling veilig tegen te gaan.

In de maand april heeft Darjien 3x per week een livestream gedaan van verschillende games. Op Maandag was dit League of Legends, op woensdag was dit Apex Legends en op vrijdag hebben we random games gespeeld.

Het initiatief is opgezet door Darjien, maar er zijn nog meer gamers aangehaakt om zich ook voor dit initiatief in te zetten. The Corona Boss Battle heeft daardoor meer dan 500 andere jonge gamers bereikt die mee hebben gedaan!

Thema: Corona
Resultaat: Meer dan 500 andere jonge gamers hebben meegedaan met Corona Boss Battle
Fase: afgerond