Heb jij ook een goed idee?

Willie in je Woonkamer

De horeca heeft het door Corona zwaar te verduren, net zoals jij! De kroegen zijn gesloten, het supermarktpils komt je de neus uit en de gezelligheid moet je zoeken op je balkon van 1×1 (zonder vrienden). En wat we gingen doen met Koningsdag? Thuis op de bank met een theetje? Neejoh, Willie had de oplossing voor je!

Thomas en Hessel organiseerden een kroegentocht tijdens Koningsdag die je vanuit huis kan doen! Zo was je toch nog een beetje met je vrienden en de rest van Utreg ‘op stap’! Voor hun project Willie in je Woonkamer fixten zij het Prins Pils Pakket, een box vol heerlijke lokale biertjes en een hoop virtuele gezelligheid en events vanuit jouw eigen stamkroeg. Het Utregse Prins Pils Pakket kon je ophalen bij 1 van de 4 ophaalpunten verspreid over Utrecht. Op Koningsdag kon je je vermaken met de beste biertjes, toffe opdrachten voor op de bank en speciale online Zoom-feestjes vanuit de kroegen die meededen. Zij verzorgden namelijk een hilarisch Koningsdagprogramma voor jullie, dat vanuit je luie stoel met je biertje in de hand bijgewoond kon worden. En dat voor €25! Alle winst van het Prins Pils Pakket is gedoneerd aan de deelnemende kroegen, zodat mensen niet alleen zichzelf, maar ook hen alsnog een mooie Koningsdag hebben bezorgd! Twee dagen voor Koningsdag heeft Willie zelfs nog een pakketje bij onze burgemeester Jan van Zanen langs gebracht!

Voor de Utrechtse editie van Willie in je Woonkamer werkten we samen met de Ping Pong Club, Stathe, STAN & Co, Taplokaal Gist, Beers & Barrels en Klein Berlijn. Je kunt genieten van 6 lekkere biertjes van De Leckere, Van de Streek, Oproer, Maximus, 11 Brewery en Jopenbier. En vergeet ook de snack niet, die mede mogelijk gemaakt werd door Persepolis Twijnstraat. Verder vond je in het pakket Willies Rede: een troonrede vol stay at home spellen en informatie over de biertjes en wat er in de kroegen allemaal te beleven is via zoom!

Willie was binnen een week helemaal uitverkocht!! Maar liefst 500 pakketten zijn verkocht en op de ‘reservelijst’ stonden ook nog honderden mensen (sorry peoples, meer dan 500 pakketten konden we logistiek niet meer aan! ;-)). Op koningsdag zelf hebben duizenden mensen genoten van de Zoom-feestjes van de kroegen en de afterparty van Contained Sessions (hier terug te luisteren), met o.a. Tinlicker en Tom Zeta! De afterparty is opgenomen vanaf 1 van de hoogste punten van Utrecht: het dak van de Stadstuin, super vet!

UPDATE: Met al jullie hulp hebben we €5767 op weten te halen voor de lokale kroegen! SU-PER THANKS!!!!


Fase: afronding