NIET TE STOPPEN: MAYDAY

Meet Yoran (18), Mila (16), Roemer (15), Jasper (15) en Aniek (15) AKA MAYDAY! Deze band hebben we leren kennen tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn en ze bliezen ons letterlijk omver! A-MA-ZING! In hun driejarig bestaan heeft Mayday laten zien niet te stoppen te zijn: ze treden op, repeteren als een gek en gaan altijd door. Hoogste tijd dus om deze band aan jullie voor te stellen.

Waarom zijn jullie de band gestart? We houden allemaal heel erg van muziek. We zijn er mee begonnen door een talentenprogramma bij ons op school, zo zijn we als band ook bij elkaar gekomen. Dat beviel zo goed dat we niet meer zijn gestopt!

Hoe hebben jullie dit aangepakt? School heeft ons goed geholpen, zeker in het begin. We zijn wel van uitgedund overigens: we begonnen met z’n 12en maar mensen vielen af en de echte diehards zijn overgebleven.

Wat willen jullie bereiken? Wow, aim big right? Ziggo Dome dus. Wembley is ook goed. Of een west coast America tour. We willen echt vaker optreden en meer eigen nummers gaan opnemen. Een tour on the road zou dus echt heel tof zijn. Misschien karren we wel met een tourbusje door Rusland!

Wie of wat is jullie grootste inspiratie? We zijn begonnen met ACDC liedjes, maar we bouwen steeds meer op naar wel wat heftigere liedjes. (SO TRUE & WE LOVE IT!) Grote Rockbands als ACDC, Guns n Roses en Queen zijn voor ons allemaal een inspiratie maar ieder bandlid heeft natuurlijk ook z’n eigen favorieten, dat merk je ook als we samen in de studio zitten. Overall is het plezier dat we erin hebben de grootste motivatie om door te gaan. En wedstrijden als de Grote Prijs van Leidsche Rijn natuurlijk. We willen altijd winnen en plezier hebben op het podium!

Hoe dealen jullie met een baal- of faaldag? De finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn van vorig jaar was wel een uitdaging. Alles wat fout kon gaan, ging fout. Er gingen stekkers uit, er brak een snaar tijdens de solo, er was een valse tuning. Het was vreselijk, maar zo grappig als je er nu aan terug denkt. Aan de andere kant – we pakten het super chill op, dat zei de jury achteraf ook. Daar scoor je ook punten mee heh;-).

Waar halen jullie de meeste energie uit? Als een optreden of het oefenen goed gaat. Als we in de studio staan en het gaat goed, dan komt die energie er in en denken we ook echt ‘oké nu moeten we nu gaan knallen’. Als het een keer wat minder gaat staan we daar eigenlijk altijd nog lachend een beetje muziek te maken. Het is altijd leuk en gezellig. Maar dat gevoel dat je krijgt als een nummer goed gaat, dat is het echte geluksgevoel!

Wat is jullie volgende stap of doel? We willen nog meer nummers schrijven en opnemen, en mee gaan doen aan Kunstbende.  

Wat moeten mensen over jullie weten? Heb je enig idee hoe leuk we het vinden om op het podium te staan? Als je naar ons kijkt zie je de energie. Dat is geen act hoor, we staan met zelfvertrouwen op het podium!

Wat is ieders grootste talent? Wie doet wat?

Mila: Publiek ophypen. Soms iets te goed.
Roemer: De band managen. Hij regelt alles voor de band.
Yoran: De papa van de band. En hij lacht om alles. Hij maakt ons altijd weer vrolijk.
Jasper: Is altijd positief en enthousiast. In de studio heeft hij altijd heel veel energie.
Aniek: Heeft een grote bek. En dat is vaak in ons voordeel. Die maakt veel vrienden en jury’s haalt ze over. 

Oke, nog even een paar korte vraagjes…
→ Wat is jullie levensmotto? ‘Zuipen tot we kruipen’. ‘Het glas is halfvol, niet halfleeg’.
→  Allergrootste droom? Gezellig met zijn allen in een busje op tour en geld verdienen met muziek maken..

Super thanks voor dit interview! Doe nog ff een laatste shoutout! Sponsor ons! Thanks naar Meneer Appel, dat is de ICT’er van onze school, hij helpt ons altijd. En voor de rest…. jullie horen nog van ons!!!!

Wil je meer weten over Mayday? Volg ze dan op Instagram: @Maydayband_

.

Deel dit via: