EXPO ‘What the Fraud?!’

Stel je voor: je bent lekker aan het gamen op je laptop en opeens krijg je een link waarin staat dat je een kans maakt op een nieuwe Iphone 11. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven met je gegevens via de website. En zo makkelijk is het voor de fraudeurs om achter jouw persoonlijke gegevens te komen en hier vervolgens fraude mee te plegen.

Identiteitsfraude is dan ook iets dat helaas steeds vaker voorkomt. Fraudeurs die met jouw gegevens allerlei spullen bestellen, zonder dat jij hier vanaf weet. Tot de rekening op jouw mat valt… 

Maar wist je dat het vervalsen van je ID om een club binnen te komen ook onder identiteitsfraude valt? En dat je hier een strafblad mee kan krijgen? Veel jongeren zijn hier niet goed genoeg van op de hoogte of denken vaak ‘dit overkomt mij toch niet’.

What The Fraud?!
Daarom houden we een kunst expositie, speciaal ontworpen op het thema Identiteitsfraude. Door middel van kunst willen wij een duidelijk beeld geven over identiteitsfraude, dit doen we door gebruik te maken van schilderkunst, foto’s, film en visual design.

Op de foto’s staan bijvoorbeeld verschillende modellen afgebeeld die door het dragen van veel make up een soort masker op hebben. Maar valt dit dan ook onder identiteitsfraude? Daarnaast staan er verschillende schilderijen op ezels waarbij er verhalen van slachtoffers en fraudeurs te lezen en bekijken zijn. Want waarom zou een fraudeur zoiets doen?!

Opening!
Wegens het Coronavirus is de opening van onze expo even uitgesteld, we laten snel weten wanneer en hoe deze wel plaats zal vinden. Check in de tussentijd ook ons instagram account!

Deel dit via: