Heb jij ook een goed idee?

#partygirlsunited

“Men heeft het continu óver jongeren: ons gedrag, onze valkuilen, onze uitdagingen. Vanuit diverse posities wordt er voortdurend geschreven en gesproken over onze levens en onze toekomst. Soms lijkt het wel alsof je ons juist niet moet zijn, om te zien hoe onze levens in elkaar (zouden moeten) zitten. Onzin: to know us is to be us. Niemand begrijpt de uitdagingen van millennials beter dan wijzelf. Met partygirlsunited willen we het woord aan onszelf geven, onszelf laten nadenken over thema’s die zich in onze levens afspelen en zelf nieuwe perspectieven op ons leven en onze toekomst te vormen.”

Lara en Mila, starten met Partygirlsunited een open kunstcollectief van en voor kritische jongeren. Door samen te reflecteren op de symptomen van onze tijd willen zij alternatieve en hoopvolle perspectieven creëren.

Partygirlsunited organiseert daarom ‘open vergaderingen’, maakdagen, expo’s en (natuurlijk) feestjes, waarop iedere keer een ander fenomeen uit het leven wordt onderzocht. Individueel en in samenwerking gaat een groep jonge kunstenaars en makers aan de slag om middels kunst een nieuw geluid de wereld in te gooien. Deze kunst prikkelt, gaat uit van eigen kracht en positiviteit en probeert (andere millennials) hoop te geven voor de toekomst. Na de maakperiodes wordt het werk tentoongesteld: openbaar en toegankelijk, maar specifiek bedoeld om de jongeren van nu een hart onder de riem te steken en alternatieve perspectieven te bieden.


Fase: conceptfase