Heb jij ook een goed idee?

Young Fixers Dinner #01

Stel je voor: je zit, zoals Joost, op het ROC. Je organiseert events, begeeft je in de creatieve scene van Utrecht en probeert zoveel mogelijk te ondernemen. Hoe groot is de kans dat je iemand ontmoet die dit ook allemaal doet, maar bij 1 van Utrechts corporale studentenverenigingen zit? Of bij een groene jonge foodclub?

Joost merkte: die kans is klein. En dat is super zonde, want waarschijnlijk lijken we meer op elkaar dan we denken, kunnen wij een boel van elkaar leren, elkaar inspireren en wellicht wel eens samen gaan werken! De hokjes waar iedereen in leeft (je eigen scene of clubje) bepalen echter grotendeels waar we hangen, wie we tegenkomen en met wie we samenwerken. Ook in een stad als Utrecht valt er nog een wereld te winnen als je het hebt over meetups, netwerken, crossovers, gekke samenwerkingen etc. Zeker als je jong bent!

Daarom bedacht Joost het Young Fixers Dinner: een diner voor (en opgezet door) jonge Utrechtse ‘fixers’. Wie dat zijn? Fixers zijn doeners, of makers. Het zijn jongeren die iets ondernemen, organiseren, maken, ontwerpen of opzetten. In welke zin of op wat voor manier dan ook. Het zijn allemaal mensen die het leuk vinden om dingen op hun eigen manier te doen, om uitdagingen aan te gaan, om van niets iets te maken of gewoon om iets tofs neer te zetten.

Begin september 2019 vond de eerste editie plaats (shout out naar de PingPongClub!!) voor 45 man (en vrouw) sterk. Tijdens het diner was er een programma vol creatieve onderdelen die er voor zorgden dat het niet alleen een nuttige maar vooral ook hele toffe en grappige avond was , zonder dat het 1 seconde aanvoelde als een geforceerde workshopavond. Het doel van de avond was om connecties mogelijk te maken, een boel te inspireren en samenwerking tussen alle fixers te stimuleren. Dat doel lijkt behaald want er zijn allemaal nieuwe samenwerkingen ontstaan en de fixers vroegen direct wanneer de volgende editie op de planning staat. To be continued dus!


Resultaat: Een bijzonder diner voor ondernemende en actieve Utrechtse jongeren uit alle hoeken van de stad
Fase: afgerond