Heb jij ook een goed idee?

No Drug In My Cup

Je kijkt jezelf aan in de spiegel: wat een nacht! De leukste jongen in de club haalt een drankje voor jou! Je fixt je lippenstift, doet je haar goed en gaat terug. Glimlachend geeft de jongen je een vodka redbull: “Zullen we anders even naar een rustigere plek?” vraagt hij. De volgende ochtend word je wakker in een onbekende ruimte. In een bed dat je niet kent, en met je kleren uit. “Wat is er gebeurd? Waar ben ik?” vraag je jezelf af. Tot je beseft dat er iets in je drankje is gedaan.

Uit ervaring blijkt dat het lastig is om lekker onbezorgd te feesten en tegelijkertijd je glas de hele avond super tight in de gaten te houden. Met als gevolg dat er nog steeds veel te veel meisjes (en jongens!) gedrogeerd worden tijdens het uitgaan. Daarnaast is er weinig voorlichting over dit onderwerp die echt aanslaat bij jonge mensen. Daarom hebben Cheyenne, Luna, Femke en Marit het No Drug In My Cup viltje bedacht! Jij kent dat viltje als onderzetter, maar wij maken er meer van. Naast een onderzetter is het vanaf nu namelijk ook een ‘opzetter’!

Hoe het werkt? Onze viltjes kun je makkelijk omvouwen waardoor je je glas heel simpel kunt afdekken. Super simpel, maar effectief om ervoor te zorgen dat er niet ‘per ongeluk’ iets in je glas terecht komt. Er zit geen slot op, het is geen vrijbrief om je drankje urenlang onbewaakt achter te laten. Het is echter wel een drempel voor iemand met slechte bedoelingen, een extra stap die iemand moet zetten: het valt nu op wanneer iemand met je drankje bezig is! Daarnaast geeft het viltje, door ons design, een duidelijk signaal naar anderen: No Drug In My Cup!

Thema: SEKS!
Resultaat: Pilot versie
Fase: afgerond