Heb jij ook een goed idee?

#GeenGelul

De jeugd van tegenwoordig gebruikt steeds minder condooms, terwijl het aantal bedpartners stijgt.

Vaak genoeg komt het voor dat jongeren om verschillende redenen geen condoom willen gebruiken. Soms durven we er zelfs helemaal niet over te beginnen uit angst voor een negatieve reactie.

Dit moet anders, en daarom lanceerden de stagiairs van STAD Haarlem de campagne genaamd: #GeenGelul

De campagne bestond uit CondoomKunst en een toffe insta vol met foto’s, posters en info. De CondoomKunst is een spetterende Instagram-PhotoWall geworden. Deze muur is in verschillende clubs en uitgaansgelegenheden geplaatst, zodat jongeren een foto hebben kunnen maken bij deze muur. Zelf maken wij ook foto’s om op onze eigen instagram pagina te delen. Hierbij worden condooms uitgedeeld met ons logo, zodat de jongeren alvast een condoom op zak hebben. 

Door verschillende soorten posts op onze Instagram hopen we jongeren te informeren over de risico’s van onveilige seks, bewust te maken van de gevolgen en ze aan te sporen om meer gebruik te maken van condooms. 

Naast de muur hebben wij zelf online posters gemaakt, waarin een seksuele handeling in beeld wordt gebracht. Hierbij staat het gebruik van een condoom centraal. De onderwerpen in de foto worden beoordeeld met #Gelul of #GeenGelul, afhankelijk van hun mening over het gebruik van een condoom.

Thema: SEKS!
Fase: Afgerond